Hopp til innholdet

Arktisk Filharmoni til Kråkeslottfestivalen

  ENDELIG kan vi avsløre første artist til årets festival, og det er ikke hvem som helst: Et over 20 mann sterkt strykeorkester åpner Kråkeslottfestivalen med en eksklusiv konsert på Skaland.

  Åpningskonserten finner sted i Berg kirke, og det er selveste ARKTISK FILHARMONI under ledelse av den internasjonalt anerkjente fiolinisten HENNING KRAGGERUD som sparker årets festival i gang!

  Orkesteret har markert seg som et av de mest allsidige i verden, med prosjekter innen alle sjangre og samarbeider med alt fra lokale artister til selveste A-ha. Akkurat nå er de nominerte til både Grammy og BBC Music Magazine Awards 2024, for et album som har blitt trukket fram blant fjorårets beste hos både NPR og New York Times

  Vi har lenge hatt lyst til å ta i bruk Berg kirke på festivalen, og i år har vi endelig muligheten! Det blir både blir klassisk med nordnorsk trøkk og noen musikalske overraskelser.

  Når Arktisk Filharmoni kommer til Skaland, er det den største konserten vi noen gang har arrangert. I tillegg til høydepunkter fra filharmoniens repertoar får vi servert samarbeider med noen av årets festivalartister og klassiske talenter fra Senja. Det er duket for en konsert for historiebøkene!

  På Skaland skal alle bygdas små og store scener tas i bruk. Årets utgave av Kråkeslottfestivalen finner sted 7. til 9. juni. Der skal vi fylle hver krok med musikk og mennesker og gjenskape magien fra 20 år med festival på Kråkeslottet. Hold av helga og bli med oss!