Hopp til innholdet

Ventefestival 24.-25. september

  Ventetiden er over! Det vil si, vi må ennå vente før vi kan fylle huset HELT til randen – men MENS vi venter, arrangerer vi VENTEFESTIVAL på Kråkeslottet. Og DU er invitert! Den 24. og 25. september åpnet vi holmen for konserter for første gang på halvannet år, med en sjangerbredde som spenner seg fra viser til hip-hop. Denne gangen har vi hentet noen av de mest spennende artistene fra Nord-Norge, fra kontrabassist Knut Erik Sundquist til silkestemmen til Frode Larsen i Kantona.

  Konradsen er en norsk popduo bestående av Eirik Vildgren og Jenny Marie Sabel. I 2019 slapp sitt etterlengtede debutalbum “Saints and Sebastian Stories”, til Spellemannspris (Indie) og god kritikk fra både nasjonal og internasjonal presse. I 2020 fulgte de opp med «Rodeo. No. 5 EP», som også høstet god kritikk. De jobber nå med sitt andre album som slippes i 2022.

  Kontrabassist Knut Erik Sundquist og pianist Nils Anders Mortensen er to av Nord-Norges fremste musikere. I konserten «En Smuk Aftensang» har Sundquist og Mortensen laget sine versjoner av nordnorske folketoner, og her presenteres alt i fra moderne techno, via klassiske stykker og samtidsmusikk, til de vakreste bånsuller.

  Kantona er tunge 808-trommer, støyete gitarer og silkemyk crooning på Sørreisa-dialekt. Duoen henter inspirasjon fra nord-norsk visetradisjon så vel som mørk industriell-R&B. Albumet «Langt å gå for en bomtur» er rykende ferskt, og presenteres i sin helhet på Bryggeloftet lørdags kveld.

  Kvinner fra øyene: Marit Sandvik, Jon Heen, Øystein Norvoll, Eirik Fjelde og Simen Vangen tar oss med på en reise inn i kystkvinnens liv og historie. Vi hører om kvinner med et spedbarn på hver arm, melkespann på ryggen og filetkniven i lomma – et fryktløst og fullstendig selvgående enkeltpersonsforetak, men også om lengselen etter sin søster, om begjæret etter sin mann, om uværsnetter alene hjemme, og tanker om alt som skulle bli, men som ikke ble.

  Ragnar Olsen er blant artistene som ikke trenger introduksjon for Kråkeslottets publikum. I vår kom viseveteranen ut med albumet «Det va de åran», med skråblikk på vår nære fortid og aktuelle viser med politisk snert. «Det gis ikke ut mange plater som hans ferske «Det va de åran», spekket med gode, ofte politiske og/eller humoristiske tekster med temaer fra hans 50 år som artist» (Øyvind Rønning, Dagbladet)