Hopp til innholdet

Programslipp 2019: Kråkeslottfestivalen på lag med Framtiden

  Førstkommende helg går Kråkeslottfestivalen på Senja av stabelen, med blant annet Ola Bremnes, jazzkometene GURLS og veteranene Hot Club de Norvège på plakaten. Mellom de mange konsertene kan festivalgjengerne bli med Framtiden i Våre Hender på fjærsteinssafari!

  – Poenget er å formidle kunnskap om viktige lokale naturressurser rundt omkring oss, forteller Sam Eglund Newby, initiativtaker og styremedlem i Framtiden i våre hender Tromsø.

  – Vi vil ha folk med i fjæra for å sanke tang og tare, skjell og alt vi finner. Etterpå vil vi forberede og spise av dette sammen. Formålet er å hjelpe folk med å ta i bruk naturen rundt seg.

  Det er første gang at Kråkeslottfestivalen på Senja samarbeider med andre organisasjoner. Da forespørselen kom var det liten tvil i styret, forteller programansvarlig Pål Moddi Knutsen.

  – Festival trenger ikke bare være en øl i venstre hånd mens man hører på et band – det kan like gjerne handle om å lære noe nytt. Med en festival som bokstavelig talt foregår i fjæresteinene syntes vi det hørtes morsomt ut å gi publikum muligheten til annerledes opplevelse.

  Alt ligger godt til rette for en spennende fjærsteinssafari. Yr.no melder etter nordnorske forhold varmt vær og strålende sol for festivalhelga på Kråkeslottet, og det er fremdeles ledige billetter til enkelte av konsertene på årets festival.

  Kråkeslottfestivalen finner sted på det ærverdige Kråkeslottet, et historisk fiskebruk fra 1899. Lenge stod huset omkranset av tørrfiskhjell. I dag er Kråkeslottet et av landsdelens mest aktive kulturhus.