Hopp til innholdet

Knallsalg! Men fortsatt godbiter på lager!

  I DAG, 2. mai,  slippes enkeltbillettene løs!

  Slik er ståa for Kråkeslottfestivalen 9-11juni : Knallsalg! 1250 av 1550 billetter solgt. Men fortsatt mange spennende godbiter på lager!

  Her er en av dem. Poetisk Fyrtårn med Perkusjonist i Skipperstua 14.30 lørdag.
  – I kategorien artig-sjelfullt-dristig er nok dette oppsettet det fremste i festivalhistoria, hevder nestor i bookingtroikaen, Georg Blichfeldt. Lenvikværingen Stein Gunnar Bondevik kommer heim fra direktørjobb i Rio for å presentere poesi. Han er mannen bak den udødelig replikken: ”Jeg er ingen struts. Jeg er et fyrtårn.” Bondevik har en særegen uttrykkskraft. Han har vært innom stort sett det som finnes av stillinger i Nord-Norge med kombinasjonen direktør og kommunikasjon. Hans evne til å kommunisere består ikke minst i det å få folk til å trives i hans selskap. Det vil publikum i Skipperstua få merke.

  Når man er et fyrtårn, må man gjør grep for å ikke å stå i vegen for teksten. Bondevik opplevde at folk åpnet seg for diktene hans på helt nytt vis i det han i et inspirert øyeblikk innførte et alter ego: ”Jeg skal lese dikt av Jon Heen fra Sognefjorden”. Og gjennom Jon Heen kan han selv se verden i nytt perspektiv. Jon Heen er kanskje en litt var og sjelfull kar. Men det skal ikke bli bare åndelig. Det blir også rytme, hjerte, og puls. Skulle bare mangle når Stein Gunnar kommer rett fra Rio. Han har med seg motormann fra Bodø, Arnfinn Bergrabb, Nordnorges fremste perkusjonist. Han er av samme høyde og humør som Bondevik. Dette blir ei HØYtidstund. En HØJdare. Og utrolig nok! Det er billetter igjen. Hopp opp av stolen!

  – Ellers kan vi by på en strålende søndag i Skipperstua, hvor det enda er plasser ledig, forteller Blichfeldt. Almir Meskovic (fra Bosnia) og Daniel Lazar (rumener fra Serbia) er vokst opp i hjertet av Balkan der musikk og kulturer fra hele verden møtes og brytes og ender opp som folkemusikk. De er klassisk utdannet og behersker sine instrumenter til fingerspissene. De er blant annet kjent for å gjøre Mozart på balkanvis.

  Ønsker du balsam for sjela vil konserten litt tidligere på formiddagen med pianisten Andreas Ulvo være et godt valg. Han er blant annet kjent for sine improviasjoner over velkjente klassiske perler. ”Ufattelig vakkert”, konkluderer anmelderen Tor Hammerø. Sjekk her:
  https://www.youtube.com/watch?v=qqkav2bL7U8

  Og for den som ønsker et aldri så lite musikalsk sjansespill på søndagsmorgenen: Moddi byr på gratiskonsert. Men her får du ikke kjøpt billett. Du må ta sjansen på å møte fram og se om du finner plass. Vi skal stue og stable så godt vi kan.

  Og så overraskende for oss; – Ellen Sofie Hovland er ikke utsolgt – ennå. Hun vant spelemannsprisen i kategorien viser for et par år siden. «Hun klarer på en forbløffende måte å beskrive mellom menneskelige relasjoner med brodd, visdom og humor», i følge anmelderne (www.viser.no) Hun spilte for fulle hus og til stor jubel i Skipperstua – under ArtiJuli – for et par år sida og det var ikke tvil i vår sjel om at hun måtte komme tilbake.

  Sjekk under PROGRAM. Det er enda flere konserter det er noen billetter igjen til. Vi garanterer gode opplevelser! Klikk på BILLETTER. Me sjåast!