Hopp til innholdet

Tett på – ny konsertserie på Kråkeslottets minste scene

  Har du noen sinne lurt på hvordan musikere er når du får dem på tomannshånd? I Kråkeslottfestivalens nye konsertserie “Tett på” plukker vi festivalbandene fra hverandre og stiller enkeltmusikere til veggs i den knøttlille Fredrikbua, hvor man kan oppleve dem i ensom majestet. Tett på, nært inntil, foran bare 22 sitteplasser.

  Fra prosjektet Dylan på nordnorsk gjør både vokalist Ida Løvheim og primus motor Johan Aarstein konserter med eget materiale. Ida spiller sin første konsert noen sinne med egne sanger!

  Kråkeslottets egne pianomagiker og husmusiker Eirik Vildgren har nettopp vært aktuell med stjerneskuddet Jenny Konradsen på by:Larm i Oslo. På Kråkeslottet gjør han en intim konsert med nyskrevne låter.

  Landsdelsmusikeren Lena Jinnegren møtes i musikalsk grensesprengende samspill med den syriske gitaristen Ibrahim Sulaymani.

  Harstads egne fribymusiker Abazar Hamid fra Sudan opptrer sammen med Vaffelkoret på festivalens offisielle åpning lørdag formiddag. I Fredrikbua kan du møte den modige musikeren, som flyktet fra det sudanesiske regimet, tett på og nært inntil.

  Den evigaktuelle artisten og aktivisten Marthe Valle brenner for er å fortelle menneskers historier, både gjennom bilder, ord og musikk. I Fredrikbua får du høre fortellinger fra hennes opphold i Hellas der hun har jobbet i flyktningeleire, og fra Palestina hvor hun har møtt et folk som har lært henne mye om styrke og solidaritet.

  Kontrabassist og jazzmusiker Bjørnar Kaldefoss Tveite serverer blandede drops fra norske folketoner til jazzklassikere.  Og som om ikke det var nok, får vi et ønskegjensyn med De ubrukelige, bandet som i fjor tok Kråkeslottfestivalen med storm med sin europeisk-inspirerte visesang

  Billetter til Kråkeslottfestivalen 2017 legges ut for salg den 20. mars kl. 12:00.