Hopp til innholdet

Kråkeslottfestivalen tar form

    Kråkeslottfestivalen sikter høyt og bredt på én gang, fra verdensturnérende jazz- og bluesstjerner til en ramsalt nordnorsk teater, og med flere konserter enn noen gang før. Her er første runde med artister til Kråkeslottfestivalen 2016.

    Vi har allerede avslørt at viselegendene i Rudolf Nilsen-prosjektet På stengrunn kommer til Bøvær i juni. I dag kan vi også fortelle om et kjært gjensyn med jazzvokalisten Solveig Slettahjell, i lekent samspill med bluesveteran Knut Reiersrud og pianotrioen In the Country. Fra vårt eget nabolag har vi også hentet hjem vesteråling Marianne Meløy, en av de største humorister landsdelen vår har produsert gjennom tidene. I tillegg får vi besøk av rockabillyorkesteret Toini & the Tomcats, amerikanske Faun Fables og den bare 17 år gamle kometen Daniela Reyes, for å nevne noe.

    ”Vi har et trofast og hengivent publikum på Kråkeslottet, og det gir oss rom til å booke artister som andre festivaler kanskje ikke tør å ta sjansen på. Årets program er bredere og mer variert enn noen sinne, og inneholder alt fra samtidsjazz og klassisk via rockabilly til amerikansk folk – i tillegg til en nyskrevet teaterforestilling i regi av Marianne Meløy” sier Pål Moddi Knutsen, en tredel av årets bookingkomité.

    Mye rart? Javisst! Og steike, som vi har trua! Klikk på fanen «artister» på toppen av siden for å lese introduksjoner av årets konserter, høre lyd og se blikksnutter av hva du kan forvente deg på Bøvær første helg i juni.