Hopp til innholdet

2015: Valkyrien Allstars og Resirkulert klare for Kråkeslottfestivalen

    Valkyrien Allstars fra Oslo og Resirkulert fra Storfjord – vi byr på det beste enten vi henter det blant de mest garva eller blant de ferske. Dette er slipp nummer to for Kråkeslottfestivalen 2015. Neste uke slippes hele programmet!

    I alle år har vi ønsket oss Valkyrien Allstars til Bøvær, og i år tok vi endelig mot til oss til å spørre. Bandet som gjennom 10 år har vært en viktig fornyer av norsk folkemusikktradisjon ga i fjor ut albumet Farvel slekt og venner, hvor de tar et langt steg mot visesjangeren og et mer ettertenksomt uttrykk. Bandet har siden megahiten Å gjev du batt meg 2007 rukket å gi ut fem album. Kommende lørdag er de nominert til Spellemannspris i kategorien folkemusikk.

    Vi har hatt dem i kikkerten lenge, men da vi prøvde å booke Resirkulert til fjorårets festival, måtte de takke nei fordi ett av bandmedlemmene skulle konfirmeres! De er fra 15 til 18 år men har men har allerede spilt 50 konserter sammen. De spilte på Træna og Bukta i fjor. Og festivalen Finsktango! Til våren gir de ut sin debut-EP, og er booket til by:Larm for sin energiske indierock på kav nordnorsk. Blir Kråkeslottfestivalen siste sjanse til å se Resirkulert før de får sitt definitive gjennombrudd? Vi lar bassist Jonas Stenberg Nilsen svare:

    «Vi har så mange gode hemmeligheter for 2015 at det skal bli godt å få delt dem snart. Kråkeslottfestivalen blir definitivt et høydepunkt for sommeren!»

    Fredag 23. januar slippes det komplette programmet for Kråkeslottfestivalen 2015 med musikk, overraskelser og smakebiter fra og med programsjef Pål Moddi Knutsen på Pila Pub og Kultur på Skaland, etterfulgt av konsert med Kråkeslott-stamgjester Fotefar (Ragnhild Furebotten, Bendik Haanshus & Lena Jinnegren).