Hopp til innholdet

2015: Ellen Andrea Wang til Kråkeslottfestivalen

  Vi oppdaget henne, den syngende kontrabassisten, på en skitten jazzklubb i London gjennom vår nye spaner i strikkagenser. Det er med stolthet vi annonser som første artist til Kråkeslottfestivalen 2015; Ellen Andrea Wang (28) fra Oslo Øst og Søndre Land. Like kry er vi over å kunne røpe at Pål Moddi Knutsen fra Senja Vest nå er del av programkomitéen til Kråkeslottfestivalen. 

  «En jazz-rocker du faktisk kan både synge og danse med på.» Slik beskriver Dagens Næringsliv debutplata til Ellen Andrea Wang , som slippes over hele verden den 22. november på det anerkjente plateselskapet Propeller. De har både Moddi og Hanne Hukkelberg i stallen fra før. Wang er noe så sjeldent som en syngende kontrabassist. Hun har allerede massevis av internasjonal erfaring blant annet gjennom bandet Pixel. I oktober 2012 ble Wang kåret til “New Star of The Month” av Japan Magazine etter å ha spilt konserter i Tokyo.

  På Kråkeslottet stiller hun med sitt ferske soloprosjekt hvor hun har med seg Andreas Ulvo på tangenter og Erland Dahlen på trommer. Ulvo har tidligere spilt med blant annet Mathias Eick og Dahlen har jobbet med Nils Petter Molvær og Susanna Wallumrød.

  Pål Moddi Knutsen har vært en gjenganger på programmet gjennom hele Kråkeslottfestivalens historie, og er tett knyttet til huset som musiker. Fra i år hopper han over på arrangørsida og er nå sentral i programkomiteen.
  – Et scoop for festivalen, sier bookingveteran Georg Blichfeldt.
  – Pål kjenner den norske musikkscenen ut og inn og han turnerer heftig i Europa. Denne kontaktflaten og denne kunnskapen er viktig.”

  – 2015 blir uten tvil tidenes festival, sier Moddi i all beskjedenhet.
  – Kråkeslottet er et sted som artister i Norge snakker om, og det er aldri vanskelig å invitere folk til Senja. Manageren til en av artistene som kommer til neste års festival, uttalte at «takker jeg nei til dette, så dreper de meg». Det sier litt om hvor staselig det er blitt å spille på Kråkeslottet.»

  Kråkeslottfestivalen 2015 finner sted på Bøvær, Senja, 5 til 7. juni. Programmet er nesten klart. Fredag 23. januar inviterer vi til programslipp på Pila Pub på Skaland. Der presenterer vi hele årets festivalprogram, og gir en forsmak på hva folk har i vente.